Voorlichtingsbijeenkomsten

Vier voorlichtingsbijeenkomsten voor jou als zwangere in het basis zorgpad.

In de Leidse regio werken alle verloskundigenpraktijken, verschillende kraamzorgorganisaties, lactatiekundigen, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het GeboorteHuis Leiden intensief samen om alle zwangeren en baby’s de best mogelijke zorg te geven.

We vinden het belangrijk dat je als zwangere eenvoudig toegang hebt tot betrouwbare en deskundige informatie en dat het daarvoor niet uitmaakt bij wie je onder zorg bent. Zodoende worden er in onze regio vier voorlichtingsbijeenkomsten aangeboden die alle zwangeren en hun partners kunnen bijwonen.

Ze zijn opgezet met verschillende thema’s voor verschillende momenten in je zwangerschap:

  • ‘Ouderschap en hechting met je baby’, bij 24 weken (CJG) wordt live aangeboden.
  • ‘Pijnbeleving en rondleiding door GeboorteHuis Leiden’, bij 28 weken (GHL). Via deze link kan je de informatie vinden over de verschillende vormen van pijnstilling die mogelijk zijn bij de bevalling en ook een link naar een digitale rondleiding door het LUMC. Het filmpje van deze rondleiding ka je ook vinden onderaan deze pagina.
  • De bevalling en het kraambed’, bij 32 weken. Dit filmpje kan je zien onderaan deze pagina.
  • ‘Voeding voor de pasgeborene’, bij 34 weken (lactatiedeskundige, zie hieronder). Deze voorlichting wordt gedaan door middel van een Zoom bijeenkomst, zie hiervoor het aanmeldformulier hieronder voolichtingbijeenkomst “voeding” bij de Kern.

Deze voorlichtingsbijeenkomsten zijn nadrukkelijk bedoeld voor jou én voor je partner. Zodat jullie samen goed geïnformeerd en goed voorbereid zijn.

28 weken: Pijnbeleving tijdens de baring, digitaal via de website van het LUMC

Er wordt uitleg gegeven over verschillende onderwerpen: (omgaan met) baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling.

32 weken: De bevalling en het kraambed

34 weken: Voorlichtingsbijeenkomst Voeding voor de pasgeborene

Zowel als je borst- als flesvoeding wil gaan geven is het handig en belangrijk om te weten hoe het werkt en wat je kan verwachten. Hoe moet je aanleggen? Hoe vaak mag/ moet je baby drinken? Hoe maak je een fles klaar en hoeveel voeding heeft je kindje de eerste dagen nodig? Dit soort onderwerpen komen allemaal aan bod in deze voorlichtingsbijeenkomst die wordt gegeven door een lactatiedeskundige.

Uiteraard is er daarbij volop gelegenheid om je vragen te stellen.

De avonden vinden in 2024 plaats op: 

14 februari, 27 maart, 15 mei, 10 juli, 25 september en 6 november.

Geef je via de website op voor de interactieve online voorlichtingsbijeenkomst met de aanmeldcode leiden24 in het opmerkingen veld te plaatsen betalen wij als praktijk de Kern deze voorlichting voor jullie.

inschrijven borstvoedingsbijeenkomst door lactatiekundige

De voorlichtingsbijeenkomsten vinden online plaats tijdens een interactieve live meeting. Je kan tijdens en na de meeting op deze manier ook vragen stellen aan lactatiekundige Patricia of Mignon.

Rond 34 weken | Locatie: online | Tijd: 20:00-21:45 u. | 

Mocht je elders een borstvoedings informatiebijeenkomst willen volgen dan kan dat via:

For English breastfeeding courses:

Bevallen in Alrijne Leiderdorp

Moeder- en kindcentrum – Alrijne Ziekenhuis

Bevallen in GeboorteHuis Leiden, LUMC

GeboorteHuis Leiden (lumc.nl)

Rondleiding GeboorteHuis Leiden, LUMC