Voorlichtingsbijeenkomsten

Vier voorlichtingsbijeenkomsten voor jou als zwangere in het basis zorgpad.

In verband met corona virus hebben wij een aantal online mogelijkheden georganiseerd om de informatie te krijgen. Lees hieronder verder hoe dit gaat. 

In de Leidse regio werken alle verloskundigenpraktijken, verschillende kraamzorgorganisaties, lactatiekundigen, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het GeboorteHuis Leiden intensief samen om alle zwangeren en baby’s de best mogelijke zorg te geven.

We vinden het belangrijk dat je als zwangere eenvoudig toegang hebt tot betrouwbare en deskundige informatie en dat het daarvoor niet uitmaakt bij wie je onder zorg bent. Zodoende worden er in onze regio vier voorlichtingsbijeenkomsten aangeboden die alle zwangeren en hun partners kunnen bijwonen.

In deze tijd met corona zijn van deze vier voorlichtingsbijeenkomsten er nu drie digitaal gemaakt.

Ze zijn opgezet met verschillende thema’s voor verschillende momenten in je zwangerschap:

  • ‘Ouderschap en hechting met je baby’, bij 24 weken (CJG) wordt live aangeboden.
  • ‘Pijnbeleving en rondleiding door GeboorteHuis Leiden’, bij 28 weken (GHL) You’re welcome to attend this presentation. Please visit the website of the LUMC where you can register for a specific date. Click on “voorkeursdatum” to check on the dates of the English presentation. In Corona tijd kunt u op de bovenstaande link klikken en de film over Pijnbeleving bekijken. De virtuele rondleiding geboortehuis kunt u hier onderaan de pagina vinden.
  • ‘De bevalling en het kraambed’, bij 32 weken. In Corona tijd is hier een fimpje van gemaakt. Dit filmpje kan je zien onderaan deze pagina.
  • ‘Voeding voor de pasgeborene’, bij 34 weken (lactatiedeskundige, zie hieronder) In corona tijd wordt dit gedaan door middel van een Zoom bijeenkomst, zie hiervoor het aanmeldformulier hieronder voolichtingbijeenkomst “voeding” bij de Kern.

Deze voorlichtingsbijeenkomsten zijn nadrukkelijk bedoeld voor jou én voor je partner. Zodat jullie samen goed geïnformeerd en goed voorbereid zijn.

28 weken: Pijnbeleving tijdens de baring, tijdelijk ivm corona alleen digitaal via de website van het LUMC

Tijdens deze bijeenkomst zal er uitleg gegeven worden over verschillende onderwerpen: (omgaan met) baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling. Het programma is interactief en er is ruimte voor vragen en persoonlijke inbreng.

Als je je partner (of iemand anders) mee zou willen nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst is diegene, net als u, van harte welkom. Gezien de aard van de voorlichting is het meenemen van kinderen niet mogelijk.
De voorlichtingsbijeenkomst zal ongeveer anderhalf uur duren en vindt plaats in het LUMC. Aansluitend is er de mogelijkheid om met een verpleegkundige de geboortekamers te bezichtigen en zo een indruk van het Geboorte Huis Leiden te krijgen. 

De voorlichtingsbijeenkomst is iedere maandag- en dinsdagmiddag van 14:00-16:00 uur (niet in augustus) en wordt gegeven door een klinisch verloskundige van het GHL.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van het LUMC.

You’re welcome to attend this presentation in English. Please visit the website of the LUMC where you can register. Click on “voorkeursdatum” to check on the dates of the English presentation

32 weken: De bevalling en het kraambed

34 weken: Voorlichtingsbijeenkomst Voeding voor de pasgeborene

Zowel als je borst- als flesvoeding wil gaan geven is het handig en belangrijk om te weten hoe het werkt en wat je kan verwachten. Hoe moet je aanleggen? Hoe vaak mag/ moet je baby drinken? Hoe maak je een fles klaar en hoeveel voeding heeft je kindje de eerste dagen nodig? Dit soort onderwerpen komen allemaal aan bod in deze voorlichtingsbijeenkomst die wordt gegeven door een lactatiedeskundige.

Uiteraard is er daarbij volop gelegenheid om je vragen te stellen.

De avonden vinden in 2022 en 2023 plaats op: 

2022: 12 december en voor 2023: 6 februari, 3 april, 5 juni, 28 augustus, 9 oktober en 11 december.

Geef je via de website op voor de interactieve online voorlichtingsbijeenkomst

http://ingevansoelen.nl/informatiebijeenkomsten/

Tot nader order zullen de voorlichtingsbijeenkomsten online worden gegeven tijdens een interactieve live meeting. Je kan tijdens en na de meeting op deze manier ook vragen stellen aan de lactatiekundige.

Rond 34 weken | Locatie: online | Tijd: 20:00-21:45 u. | 

Mocht je elders een borstvoedings informatiebijeenkomst willen volgen dan kan dat via:

For English breastfeeding courses:

Bevallen in Alrijne Leiderdorp

Moeder- en kindcentrum – Alrijne Ziekenhuis

Bevallen in GeboorteHuis Leiden, LUMC

GeboorteHuis Leiden (lumc.nl)

Rondleiding GeboorteHuis Leiden, LUMC