Onderzoek

Bij de Kern vinden we het heel belangrijk om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier dragen we bij aan verbeteringen in de geboortezorg in Nederland. Jij bent uiteraard onmisbaar bij dit streven! We hopen dan ook dat je bereid bent om je te laten informeren over de lopende onderzoeken.

Goed om te weten:

  • Het is volledig aan jou en je partner of je mee wilt doen aan een onderzoek.
  • Voordat je besluit om mee te doen, is het belangrijk om alles goed te begrijpen. Stel dus al je vragen.
  • Je kunt altijd weer uit een onderzoek stappen, zonder opgaaf van reden.

Hieronder zetten we de onderzoeken waar we bij De Kern momenteel aan meewerken op een rij.

HIP-studie

In Nederland worden zwangere vrouwen gescreend op antistoffen tegen rode bloedcellen. Deze antistoffen kunnen leiden tot bloedarmoede of geelzucht bij de baby. Er kunnen ook antistoffen tegen bloedplaatjes aanwezig zijn in het bloed van de zwangere vrouw. Bloedplaatjes helpen bij een goede stolling, de antistoffen kunnen zodoende leiden tot bloedingsproblemen bij de baby. 

Onderzoekers willen graag weten of we de problemen door antistoffen tegen bloedplaatjes kunnen voorkómen. Want dan zou het zinvol kunnen zijn om bij zwangeren standaard op deze antistoffen te gaan testen.
De HIP-studie kan antwoord geven op deze vraag. Hiervoor hebben ze de hulp van zwangere vrouwen nodig. Met jouw deelname kun je een belangrijke bijdrage leveren aan dit onderzoek.