Kraambed

Natuurlijk, er zijn vrouwen die na de geboorte van een kind op een roze wolk zitten en alleen maar genieten. De meeste vrouwen echter merken dat het herstellen van een bevalling, het wennen aan een ander ritme en de plots veranderende hormonen best pittig is.

Zie het kraambed dan ook echt als een onderdeel van het hele proces van moeder worden en neem de tijd voor rust en herstel.

Kraambedcontroles

Als verloskundigen zijn wij eindverantwoordelijke voor de medische zorg in jouw kraambed. De kraamverzorgster is hierbij onze ogen en oren. Zij zal ons bellen wanneer jouw controles of die van je baby afwijkend zijn of om even te overleggen.

Lees verder

Baby-uitzet

Een pasgeboren baby heeft maar drie dingen écht nodig: warmte, eten en heel veel liefde! Laat je niet gek maken met lange lijsten wat je allemaal dient aan te schaffen. Om je op weg te helpen volgt hier een lijstje met wat handig is om minimaal in huis te hebben.

Lees verder

Kraamzorg en CJG

Onze kraamzorg is uniek in de wereld en veel vrouwen zijn jaloers op die Nederlandse vrouwen die na de bevalling nog zo veel ondersteuning krijgen! Geniet er dus van.

De kraamverzorgster komt in principe de eerste zeven à acht dagen na de bevalling bij je thuis. Zij controleert dagelijks je herstel en controleert je baby op kleur, gewicht, temperatuur, drinken, ontlasting en plassen. Bij twijfel overlegt ze met ons.

Lees verder

Anticonceptie

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar na je bevalling kun je al weer snel vruchtbaar zijn! Zo’n 4 tot 6 weken na je bevalling kun je weer een eerste menstruatie verwachten. Ongeveer 2 weken eerder heb je dan al een eisprong gehad. Je bent dus al vruchtbaar voordat je weet dat je cyclus weer op gang is gekomen.

Lees verder

Borstvoeding

Borstvoeding is unieke voeding voor je baby, precies afgestemd op wat hij of zij nodig heeft. Als verloskundigen zijn wij enthousiast over borstvoeding, omdat wij onder de indruk zijn van alle goede eigenschappen van moedermelk:

Lees verder

Aangifte en andere regelzaken

Binnen drie dagen na de geboorte moet je aangifte doen bij de burgerlijke stand. Is dit niet mogelijk door een weekend of feestdag, dan wordt de periode verlengd zodat er twee werkdagen overblijven om aangifte te doen.

Lees verder

Hielprik en gehoortest

Dit zijn twee preventieve onderzoeken die in de eerste week aan je kindje worden aangeboden. Wij doen thuis zelf de hielprik en de gehoortest gaat via het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij nemen eerst contact op voordat ze bij je langskomen. Aan de testen zijn geen kosten verbonden.

Lees verder