Verloskundigenpraktijk De Kern - Leiden en Leiderdorp
 

Bevallen in water

Bij een badbevalling wordt de baby onder water geboren. Dit kan, omdat de baby zuurstof krijgt door de navelstreng. Hij zal pas gaan ademen wanneer hij boven water getild wordt. Voor de moeder zijn de weeën in bad vaak beter op te vangen, omdat het warme water en de opwaartse druk pijnstillend werken. Voor de baby is de overgang van de baarmoeder naar de wereld geleidelijker; deze kindjes worden vaak heel rustig geboren.

Alle verloskundigen van praktijk De Kern begeleiden bevallingen in water. Wij hebben daarvoor een speciale training gevolgd.

Overweegt u een badbevalling? Dan is dat vooralsnog alleen maar mogelijk wanneer u thuis bevalt en een speciaal opblaasbaar bevalbad huurt (of zelf beschikt over een groot hoekbad). Wij adviseren u hier graag over! Wanneer u kiest voor een poliklinische bevalling, dan kunt u in het LUMC en het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp wel de weeën opvangen in een bad, maar die baden zijn te klein om de baby in geboren te laten worden. Dit geldt ook voor de meeste baden bij de mensen thuis.

 

Een prachtige waterbevalling thuis!

 

Meer lezen

U kunt meer lezen over bevallen in water en het huren van speciale benodigdheden op de volgende websites: