Verloskundigenpraktijk De Kern - Leiden en Leiderdorp
 

Vier voorlichtingsbijeenkomsten voor jou als zwangere

In de Leidse regio werken alle verloskundigenpraktijken, verschillende kraamzorgorganisaties, lactatiekundigen, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het GeboorteHuis Leiden intensief samen om alle zwangeren en baby's de best mogelijke zorg te geven.
We vinden het belangrijk dat je als zwangere eenvoudig toegang hebt tot betrouwbare en deskundige informatie en dat het daarvoor niet uitmaakt bij wie je onder zorg bent. Zodoende worden er in onze regio vier voorlichtingsbijeenkomsten aangeboden die alle zwangeren en hun partners kunnen bijwonen. Ze zijn opgezet met verschillende thema’s voor verschillende momenten in je zwangerschap:

Deze voorlichtingsbijeenkomsten zijn nadrukkelijk bedoeld voor jou én voor je partner. Zodat jullie samen goed geïnformeerd en goed voorbereid zijn.

   
baby model groot.jpg

32 weken: Voorlichtingsavond 'De bevalling' bij De Kern

Je bent van harte welkom om onze voorlichtingsavond 'De bevalling' bij te wonen. Uiteraard is je partner of andere belangstellende ook welkom. Komt de datum niet uit, dan kun je kijken of je bij een andere LEO praktijk de voorlichtingsavond kunt volgen.

De avond van De Kern wordt verzorgd door Ylan de Waard of Esther Timmerman- van der Ploeg, verloskundigen van De Kern.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De laatste weken van de zwangerschap
  • De bevalling
  • Plaats van de bevalling
  • De kraamtijd

Uiteraard is er daarbij volop gelegenheid om je vragen te stellen.

De avonden vinden plaats op:


11 december 2017  (LET OP: ivm de weersomstandigheden is deze avond verplaatst naar dinsdag 19 december 2017!!)
15 januari 2018 
12 februari 2018
12 maart 2018 
9 april 2018 
14 mei 2018 
11 juni 2018
9 juli 2018
6 augustus 2018
3 september 2018
8 oktober 2018
12 november 2018
10 december 2018

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier of door je telefonisch op te geven bij onze assistente.

Let op, er is plaats voor maximaal 40 personen per avond dus geef je bijtijds op. Indien je onverhoeds toch niet kunt en je had je al opgegeven, kun je je ook weer telefonisch of per e-mail afmelden voor de avond.

Rond 32 weken | Locatie: Kernstraat 2a, Leiden | Tijd: 20:00-21:15 u. | 

 

Aanmeldformulier Voorlichtingsavond 'De bevalling' bij De Kern

Goed om te weten: onze website heeft een SSL certificaat (het groene slotje in de adresbalk). Zodoende worden je gegevens versleuteld verzonden.

 
logo_Leiden.jpg

24 weken: 'Ouderschap en hechting met je baby'

Moeder of vader worden is een enorme verandering in je leven. Iedereen gaat daar op zijn en haar eigen manier mee om. Het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) organiseert in samenwerking met Geboortezorg Leiden e.o. deze themabijeenkomst over ouderschap en hechting voor zwangere vrouwen en hun partner.

Tijdens deze bijeenkomst zal de jeugdverpleegkundige van het CJG alles vertellen over de verandering die het ouderschap met zich meebrengt, het belang van contact met je baby en hoe jullie je zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het ouderschap.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Ouderschap begint voor de geboorte
  • Ruimte maken voor veranderingen
  • Verwachtingen over het ouderschap en jullie baby
  • Leer je baby voor de geboorte kennen
  • Leer je baby na de geboorte nog beter kennen
  • Hechting

Voor meer informatie en een aanmeldingsformulier kun je de website  van het CJG bezoeken.

 
 

28 weken: Pijnbeleving tijdens de baring en sfeerproeven in het GeboorteHuis Leiden (GHL)

Tijdens deze bijeenkomst zal er uitleg gegeven worden over verschillende onderwerpen: (omgaan met) baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling. Het programma is interactief en er is ruimte voor vragen en persoonlijke inbreng.

Als je je partner (of iemand anders) mee zou willen nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst is diegene, net als u, van harte welkom. Gezien de aard van de voorlichting is het meenemen van kinderen niet mogelijk.
De voorlichtingsbijeenkomst zal ongeveer anderhalf uur duren en vindt plaats in het LUMC. Aansluitend is er de mogelijkheid om met een verpleegkundige de geboortekamers te bezichtigen en zo een indruk van het Geboorte Huis Leiden te krijgen. 

De voorlichtingsbijeenkomst is iedere maandag- en dinsdagmiddag van 14:00-16:00 uur (niet in augustus) en wordt gegeven door een klinisch verloskundige van het GHL.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van het LUMC.

 

Rondleiding GeboorteHuis Leiden

 

34 weken: Voorlichtingsbijeenkomst Voeding en Kraambed

Deze bijeenkomst is nog in ontwikkeling. Zolang deze nog niet beschikbaar is, kun je een borstvoedingscursus doen. Dit kan via: