Verloskundigenpraktijk De Kern - Leiden en Leiderdorp
 

FAQ zwangerschap

Wanneer hebben jullie spreekuur?

Van dinsdag t/m vrijdag, van 8.30 u tot 17.00 u. Als het mogelijk is, proberen we de vrijdagmiddag vrij te houden. In de even weken hebben we dinsdagmiddag spreekuur op onze locatie in Leiden Zuid-West.

Kan ik mijn kinderen meenemen naar het spreekuur?

Uw kinderen zijn uiteraard welkom om mee te komen, wij hebben in de wachtkamer een speelhoekje voor ze ingericht. Onze ervaring is dat een intake vaak te lang voor ze duurt, dan is het echt handig om oppas te regelen. Ook als u in alle rust iets met de verloskundige wil bespreken, kunt u beter alleen of met uw partner komen. U kunt uw kinderen absoluut niet meenemen als ze ziek zijn of iets onder de leden hebben. Ze zouden andere zwangeren kunnen besmetten.

Hoe lang duurt een controle?

Bij de intake ziet u eerst 15 minuten onze assistente, daarna spreekt u nog een half uur met de verloskundige. Volgende controles duren een kwartier. Als u de rust wilt hebben om iets uitgebreid te bespreken, bijvoorbeeld een geboorteplan, dan kunnen we een dubbel consult inplannen.

Hebben jullie ook een avondspreekuur?

Ja, elke donderdagavond hebben we spreekuur. Hier zien we cliënten vanaf de 2e controle t/m de controle bij 35 weken, waarin we over de bevalling vertellen. U kunt via de assistente een afspraak maken.

Hebben jullie ook een telefonisch spreekuur?

Als u kleine vragen heeft, kunt u onze assistente bellen op 071-541 40 65. Zij noteert uw vraag en de dienstdoende verloskundige belt u later op de dag terug. Als u erg bezorgd bent, kunt u meteen de verloskundige bellen op 06-539 28 500.

Wanneer bel ik het spoednummer?

U mag meteen het spoednummer bellen bij: bloedverlies, hevige buikpijn, minder leven, hoge bloeddrukklachten, ernstige zorgen en uiteraard bij de bevalling. Soms geven we u een individueel beladvies, volg dat altijd op!

Hoe vaak kom ik voor een controle?

Wij zien onze zwangeren bij 8-16-23-27-30-33-35-37-39-40 en 41 weken. Als het nodig is, kunnen we ook tussendoor een controle inplannen.

Heb ik een vaste verloskundige?

U kunt zelf kiezen bij welke verloskundige(n) u voor de controle's komt (voor zover ons spreekuurrooster dit toelaat). Bij uw bevalling zal de dienstdoende verloskundige u begeleiden. Vaak vinden vrouwen het prettig om ons daarom allemaal al gezien te hebben tijdens de zwangerschap.

Word ik gebeld bij een uitslag?

Wij bellen u alleen maar op als een uitslag van bloedonderzoek of echo-onderzoek afwijkend is of extra toelichting nodig heeft. Geen bericht is dus goed bericht! Bij een volgende controle bespreken we de uitslagen sowieso met u. Mocht u zelf al nieuwsgierig zijn, dan kunt u onze assistente bellen.