Verloskundigenpraktijk De Kern - Leiden en Leiderdorp
 

Even voorstellen

Het vaste team van De Kern bestaat uit zes verloskundigen, een kraamverloskundige en drie assistentes. Wij werken al jaren met veel plezier samen en weten dat we altijd op elkaar terug kunnen vallen. Samen hebben we al duizenden vrouwen begeleid en baby's geboren helpen worden. We zijn een hecht team, wat zeker bijdraagt aan de kwaliteit van onze zorg.

 

Vaste verloskundigen

 
verloskundige Fennie Posthumus

Fennie Posthumus

Ik werk als verloskundige bij De Kern sinds november 2000. Ik zag eens een Oegandese vroedvrouw aan het werk, en raakte onder de indruk van haar bevlogenheid. Als verloskundige bij De Kern probeer ik, samen met mijn collega's, op eenzelfde wijze bij te dragen aan de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de zwangere en haar partner.

 

 
verloskundige Esther Timmerman-van der Ploeg

Esther Timmerman-Van der Ploeg

Sinds oktober 2003 werk ik als verloskundige bij De Kern. Een bevalling geeft mij het gevoel dat ik even bij de schepping zelf aanwezig mag zijn; van partnerschap naar gezin, van ons naar wij. Deze transformatie blijft mij boeien.

Ik ben ervan overtuigd dat je bevallen niet kunt leren. Bevallen is een instinct. Het is mijn uitdaging je te helpen om op dit instinct te durven vertrouwen. Zodat je zwangerschap, bevalling en kraambed iets worden waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken.

 

 
verloskundige Jessica Mulder-Zwanenburg

Jessica Mulder-Zwanenburg

Ik ben sinds 2003 werkzaam als verloskundige in praktijk De Kern. Kinderen krijgen is iets wat enorm levensveranderend is en ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik bij deze gebeurtenis een rol mag spelen. Het is mijn doel om jou en je partner te begeleiden in een zo natuurlijk mogelijk proces van zwangerschap, bevalling en kraambed. Zodat dit  een gebeurtenis wordt om met een goed gevoel op terug te kijken.

 
verloskundige Ylan de Waard

Ylan de Waard

Ik ben werkzaam als verloskundige bij De Kern sinds november 2011. Na de geboorte van mijn eerste kind is bij mij de interesse voor het vak van verloskundige ontstaan. Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk een goede begeleiding tijdens zwangerschap, bevalling en de kraamperiode is. De overgang naar het moeder-zijn is een prachtige maar ook grote stap.

Ik heb na de geboorte van mijn derde kind dan ook mijn beroep als jurist aan de wilgen gehangen om verloskundige te kunnen worden en (aanstaande) moeders te kunnen begeleiden in deze bijzondere periode. Van deze stap heb ik geen seconde spijt gehad!

Ik streef ernaar om mijn verloskundige zorg zoveel mogelijk op jouw wensen af te stemmen. Schroom dus niet om je wensen of verwachtingen kenbaar te maken. Hopelijk tot ziens!

 
Dominique.jpg

Dominique de Leon Sanchez

Mijn naam is Dominique De Leon Sanchez. Ik heb een aantal jaren als verloskundige in Amsterdam gewerkt en ik woon en werk sinds juli 2014 in Leiden.

Ik doe met veel plezier mijn werk. Ik voel mij zeer vereerd om bij de start van nieuw leven aanwezig te zijn. Mijn doel is om als daadkrachtige en empathische verloskundige een veilige en positieve sfeer te creëren. Hiermee hoop ik jullie als toekomstige ouders vertrouwen te geven en jou als vrouw in je kracht te laten staan. Daarbij streef ik ernaar dat jullie nieuwe gezin vol trots en tevredenheid kan terugkijken op de zwangerschap, bevalling en het kraambed.

Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de wensen van de mensen en de zorg hierop af te stemmen.
Ik sta voor alles open dus voel je uitgenodigd om je wensen met mij te bespreken.

Ik heb verschillende interesses, waaronder reizen. Ik ontmoet daardoor veel verschillende mensen en culturen. Zo heb ik in 2011 een reanimatietraining gegeven in Oeganda, hier heb ik kunnen leren dat je op verschillende manieren naar verloskunde kunt kijken.

 

 
Digna van Beelen.jpg

Kraambed, Digna van Beelen-Langerhorst

Ik ben verloskundige vanaf 2004, waarna ik ben gaan werken bij De Kern tot 2012. Na een kort uitstapje naar werken in het ziekenhuis werd ik zelf moeder van een prachtige tweeling.

Sinds april 2014 ben ik weer terug op het nest bij de Kern, ik verzorg de kraambedcontroles aan huis. Als je zwanger bent ben je vooral gericht op de zwangerschap en de bevalling. In het kraambed komt er vaak een hele nieuwe wereld op je af. De kraamverzorgster en ik zijn er om jullie te begeleiden en een goede start mee te geven!

(Tijdens je kraambed zul je voornamelijk onze vaste kraamverloskundige Digna zien. Zij rijdt de kraamvisites van maandag, woensdag en vrijdag, tussen 9.00 en 13.00 u. Op andere dagen rijdt de dienstdoende verloskundige de kraamvisites.)

 

Assistentes

 
assistente Lisette Chrispijn

Lisette Chrispijn

Ik ben sinds 2000 werkzaam als assistente op de prachtige locatie van De Kern. Ik ondersteun de verloskundigen bij hun dagelijkse administratieve werkzaamheden en kleine medische handelingen. Als moeder van vier kinderen ben ik goed op de hoogte van wat een zwangerschap en bevalling met zich meebrengt. Ook heb ik een aantal jaren op het AZL (tegenwoordig LUMC) gewerkt als verpleegkundige.

 

 

 

 
assistente Ursela Wienk

Ursela Wienk

Ik ben sinds juli 2006 op maandag en vrijdag als assistente werkzaam bij De Kern. Ik ondersteun de verloskundigen voornamelijk bij hun dagelijkse administratieve werkzaamheden. Ook zul je mij op die dagen aan de telefoon krijgen wanneer je belt met vragen of om een afspraak te maken.

 

 
265293_10150263358738233_1924673_o.jpg

Kimberly van Hulst

Kimberly werkt sinds 2016 bij ons als assistente. Hiervoor heeft zij als verloskundige gewerkt en is dus zeer bekend met het vak.

Zij werkt op dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Waarneemsters

Als verloskundigenpraktijk zijn wij 365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar.

Het lukt door vakanties, verlof en bijscholing niet altijd om dit met het vaste team te realiseren. Daarom wordt ons team aangevuld met waarneemsters. Zij zijn betrokken verloskundigen, die zich volledig in zullen zetten om je zwangerschap, bevalling en kraamtijd goed te begeleiden. 

 
IMG_4543.JPG

Waarneemster: Katarzyna Mika

Ik ben Katarzyna Mika. In juni 2015 ben ik afgestudeerd in Polen als verloskundige aan de medische hogeschool in Opole. Hierna ben ik naar Nederland verhuisd en ben ik gelijk begonnen met een Nederlandse cursus. Hierna heb ik 10 maanden bij Verloskundigenpraktijk Noordwijk-Noordwijkerhout gewerkt en zo het Nederlandse systeem leren kennen. Sinds januari 2017 ben ik waarneemster bij Verloskundigenpraktijk de Kern. De reden om mijn carrière in een ander land te beginnen is dat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in andere culturen. Het mooie aan verloskunde vind ik het zorgen voor zwangere vrouwen en dat ik onderdeel uit mag maken van zo’n belangrijke periode in hun leven. 

 

Student

Wij begeleiden regelmatig studenten verloskunde. Dit varieert van eerstejaars studenten die voornamelijk meekijken en alleen kleine handelingen zelf uitvoeren tot vierdejaars studenten die nagenoeg zelfstandig werken. 

Wij stellen het zeer op prijs als je een bijdrage wilt leveren aan hun opleiding door ze bij je controles, bevalling en kraambed aanwezig te laten zijn. Er is altijd een verloskundige van De Kern die supervisie heeft.

Mocht je de verloskundige liever alleen zien, dan kun je dat uiteraard bij ons aangeven.