Goede doelen

Veel ouders zijn dankbaar voor de goede zorg die er in Nederland bestaat en doen graag iets terug. Hier vind je daarom een paar goede doelen die we van harte bij je aanbevelen.

Moeders voor Moeders

Tot 16 weken zwangerschap bevat de urine van zwangere vrouwen grote hoeveelheden zwangerschapshormoon. Moeders voor Moeders zamelt deze urine in, om er vervolgens medicijnen van te maken. Hiermee kunnen vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid toch zwanger worden. Je kunt je tot 12 weken aanmelden. Ook wanneer je slechts een deel van je urine kunt verzamelen, kun je meedoen!

Moeders voor Moeders

Baby zonder grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie die medische noodhulp biedt. Een belangrijk deel van hun werk is zorgen voor een veilige zwangerschap en geboorte voor vrouwen in noodsituaties. Je kunt hun belangrijke werk steunen door mee te doen aan de actie Baby zonder Grenzen. Je vraagt daarbij aan het kraambezoek een donatie, Baby zonder Grenzen voorziet je van de nodige materialen hiervoor. Een aanrader!

Midwives 4 Mothers

Nederlandse verloskundigen hebben hun eigen ontwikkelingsorganisatie opgericht, Midwives 4 Mothers (m4m). Zij ondersteunen hiermee verloskundigen in ontwikkelingslanden. Momenteel werken ze intensief samen met de verloskundigenorganisatie van Marokko, aangezien de moedersterfte in Marokko 10 keer zo hoog is als in Nederland. Je kunt hun werk steunen door een paar vrolijke babyslofjes te kopen, of door een donatie te doen.

Midwives 4 Mothers

Stop moedersterfte! White Ribbon NL

White Ribbon NL is mede opgericht door een verloskundige van De Kern, Myrte de Geus. De organisatie wil dat zwangerschap en geboorte voor alle vrouwen, waar ook ter wereld, veilig is. Ze doet dat door aandacht te vragen voor het probleem bij pers, publiek en politiek. Je kunt hierbij helpen door (kosteloos) Vriend te worden van White Ribbon NL en door het witte lintje (de ‘white ribbon’) te dragen. Dit is een wereldwijd symbool voor Veilig Moederschap.

White Ribbon NL