Bevalwensen document

Hiernaast vind je het bevalwensen document zoals we dat in de Leidse regio gebruiken.

Jullie kunnen het downloaden en vervolgens digitaal invullen.
We bespreken jullie bevalwensen bij de 33 weken controle. Mail het ingevulde document het liefst voor de afspraak dan kunnen we ons voor de afspraak alvast inlezen in jullie wensen en we verbinden het met je digitale dossier. Stop zelf ook een papieren exemplaar in je zwangerschapsenvelop, zo is het altijd bij de hand.

Bevalwensen

Je weet natuurlijk nooit precies hoe je bevalling zal verlopen. Het cliché dat iedere bevalling anders is, is echt waar! De meeste vrouwen hebben wel ideeën hoe ze graag wíllen dat hun bevalling zal verlopen. Deze wensen kun je opschrijven in het bevalwensen document.

Hierboven vind je het bevalwensen document zoals dat in de hele Leidse regio gebruikt wordt. Je kunt het downloaden en zelf invullen.

Het bevalwensen document is op twee manieren handig: door al tijdens je zwangerschap na te denken over je bevalling heb je hier nog de tijd voor. Het geeft veel vrouwen rust om hun wensen op te schrijven en ze daarna tijdens de bevalling zelf los te kunnen laten.

Daarnaast helpt het ons, als je zorgverlener, om echt zorg op maat te kunnen leveren. Ook bij een eventuele overdracht kunnen we aan de hand van je bevalwensen document heel gericht je wensen doorgeven.

We bespreken je bevalwensen bij de 33 weken controle. Vervolgens scannen we het in en verbinden we het met je digitale dossier. Je stopt zelf ook een exemplaar in je zwangerschapsenvelop, zo is het altijd bij de hand.

Een paar tips voor het invullen van het bevalwensendocument:

  • Hou het beknopt, dan is de kans veel groter dat het goed gelezen en onthouden wordt.
  • Maak onderscheid in zaken die je prettig zou vinden en zaken die je echt heel belangrijk vindt.
  • Vul het document in samen met degene die bij de bevalling aanwezig zal zijn. Zorg dat alle aanwezigen weten wat je belangrijk vindt, zodat je het echt kunt loslaten tijdens je bevalling.