Bevallen in water

Bij een badbevalling wordt je baby onder water geboren. Dit kan, omdat je baby zuurstof krijgt door de navelstreng. Hij zal pas gaan ademen wanneer hij boven water getild wordt. Voor jou als moeder zijn de weeën in bad vaak beter op te vangen, omdat het warme water en de opwaartse druk pijnstillend werken. Voor de baby is de overgang van de baarmoeder naar de wereld geleidelijker; deze kindjes worden vaak heel rustig geboren.

Alle verloskundigen van praktijk De Kern begeleiden bevallingen in water. Wij hebben daarvoor een speciale training gevolgd.

Overweeg je een bad bevalling? Dan is dit thuis mogelijk wanneer je een speciaal opblaasbaar beval bad huurt (of zelf beschikt over een groot hoek bad). Wij adviseren je hier graag over!

Wanneer je kiest voor een poliklinische bevalling dan kun je in het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp en in het LUMC gebruik maken van de daar aanwezige bevalbaden. In beide ziekenhuizen is er 1 kamer aanwezig waar je in bad kan bevallen.
In het Alrijne Leiderdorp kan je eventueel ook je eigen bevalbad meenemen.

Meer informatie over het bevalbad in het GeboorteHuis Leiden in het LUMC

Een prachtige waterbevalling thuis!

Bovenstaande video geeft een prachtig beeld van hoe een waterbevalling kan zijn. Maar ook in een bevalbad kan de pijn tegenvallen. Of kunnen er complicaties ontstaan waardoor je de hulp van een gynaecoloog nodig hebt.

Dus laat je inspireren en bemoedigen door deze mooie beelden, maar staar je er niet blind op!

Meer lezen

Je kunt meer lezen over bevallen in water en het huren van speciale benodigdheden op de volgende websites: