Als het anders loopt…

De meeste zwangerschappen en bevallingen verlopen goed en hebben een gezonde moeder en baby als resultaat. Toch kan het voorkomen dat je zwangerschap of bevalling anders verloopt dan gehoopt of verwacht. Dan liggen geluk en verdriet heel dicht bij elkaar.

Miskraam

Ben je ongerust over je prille zwangerschap? Omdat je bijvoorbeeld last hebt van bloedverlies of buikpijn? Dan kun je je best eenzaam voelen, omdat anderen vaak nog niet weten dat je in verwachting bent.

Wij ondersteunen je graag met een luisterend oor, onze kennis en ervaring. Je kunt onze assistente bellen en bij grote zorgen uiteraard meteen onze verloskundige. Ook wanneer je (nog) niet bij onze praktijk ingeschreven staat, kun je onze hulp inroepen!

Voor als je informatie zoekt: je kunt hier veel lezen over een miskraam. Hoe vaak het voorkomt, wat de oorzaak is, hoe het verloopt. Ook geven we beladviezen die belangrijk zijn voor jouw gezondheid!

Lees verder

Complicaties bij de bevalling

Bevallen is waarschijnlijk één van de spannendste dingen die je in je leven zult meemaken. Kinderen krijgen is sowieso al levensveranderend, maar ook de onvoorspelbaarheid van wat er precies gebeuren gaat, is voor veel vrouwen een uitdaging.

Uiteraard hoop je op een voorspoedige bevalling voor jou en je kind, maar een paar procent van alle vrouwen krijgt helaas toch te maken met complicaties.

Lees verder

Postnatale depressie

Zo’n 10% van alle vrouwen ervaart een postnatale depressie na de geboorte van een kind. Door deze tijdig te herkennen en te laten behandelen, kun je jezelf en je gezin veel leed besparen.

Lees verder

Aangeboren afwijkingen

Zo’n 3-4% van de kinderen wordt geboren met een aangeboren afwijking. Dit kan iets kleins en onschuldigs zijn, maar ook grote consequenties hebben, zoals bij een hartafwijking of erfelijke ziekte.

Lees verder