De Kern

 
Verloskundigenpraktijk De Kern - Leiden en Leiderdorp
 

De vier voorlichtingsbijeenkomsten

In het zorgpad is er ruimte gemaakt voor vier voorlichtingsbijeenkomsten. Het is je eigen verantwoording dat je deze bijeenkomsten bijwoont. Zo zorg je ervoor dat je goed geinformeerd de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en het aanstaand ouderschap ingaat.

De vier thema's van de voorlichtingsavonden zijn:

 • Ouderschap en hechting met je baby (rond 24 weken zwangerschap)
 • Pijnbeleving tijdens de baring en sfeerproeven in het GHL (rond 28 weken zwangerschap)
 • De bevalling  (rond 32 weken zwangerschap)
 • Voeding voor de baby en kraamtijd (rond 34 weken zwangerschap)*

*Voeding voor de baby en kraamtijd – NOG NIET BESCHIKBAAR
Deze voorlichtingsavond is nog in ontwikkeling. Wij adviseren je zolang deze avond nog niet beschikbaar is, een borstvoedingscursus te doen. Dit kan via Kraamzorg De Waarden, een lactatiekundige of het Alrijne Leiderdorp.
Meer informatie volgt.

 

   
logo_Leiden.jpg

Themabijeenkomst Ouderschap en hechting met je baby

Moeder of vader worden is een enorme verandering in je leven. Iedereen gaat daar op zijn/haar eigen manier mee om. Het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) organiseert in samenwerking met Geboortezorg Leiden e.o. deze themabijeenkomst over ouderschap en hechting voor zwangere vrouwen en hun partner.

Tijdens deze bijeenkomst zal de jeugdverpleegkundige van het CJG alles vertellen over de verandering die ouderschap met zich meebrengt, het belang van contact met je baby en hoe jullie je zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het ouderschap.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Ouderschap begint voor de geboorte
 • Ruimte maken voor veranderingen
 • Verwachtingen over het ouderschap en jullie baby
 • Leer je baby voor de geboorte kennen
 • Leer je baby na de geboorte nog beter kennen
 • Hechting

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u de website met het cursusaanbod van het CJG bezoeken.

   

Pijnbeleving tijdens de baring en sfeerproeven in het GeboorteHuis Leiden (GHL)

Tijdens deze bijeenkomst zal er uitleg gegeven worden over verschillende onderwerpen, met betrekking tot (omgaan met )baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling. Het programma is interactief en er is ruimte voor vragen en persoonlijke inbreng. Als u uw partner (of iemand anders ) mee zou willen nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst is diegene, net als u, van harte welkom. Gezien de aard van de voorlichting is het meenemen van kinderen niet mogelijk.
De voorlichtingsbijeenkomst zal ongeveer anderhalf uur duren en vinden plaats in het LUMC. Aansluitend is er de mogelijkheid om, onder leiding van een verpleegkundige, de Geboortekamers te bezichtigen en zo een indruk van het Geboorte Huis Leiden te krijgen. 

De voorlichtingsbijeenkomst is iedere maandagmiddag van 14:00-16:00 en wordt gegeven door een klinisch verloskundige van het GHL.

Opgeven is noodzakelijk en kan HIER.

 
baby model groot.jpg

Voorlichtingsavonden bij De Kern

Je bent van harte welkom om onze voorlichtingsavond 'Bevallen in Leiden' bij te wonen. Uiteraard is jouw partner of andere belangstellende ook welkom. Komt de datum niet uit, dan kun je kijken of je bij een andere LEO praktijk de voorlichtingsavond kunt volgen.

De avond van De Kern wordt verzorgd door Ylan de Waard of Esther Timmerman- van der Ploeg, verloskundigen van De Kern.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • De laatste weken van de zwangerschap
 • De bevalling
 • Plaats van de bevalling
 • De kraamtijd

Uiteraard is er daarbij volop gelegenheid om uw vragen te stellen.

De avonden in 2017 vinden plaats op: 

30 januari
27 februari
27 maart
24 april
22 mei
19 juni
17 juli
14 augustus
12 september
9 oktober
6 november
4 december

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier of door u op te geven bij onze assistente. Dit kan telefonisch op 071-541 40 65 tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m donderdag tussen 11:00-13:00 u en 14:00-16:00 u en op vrijdag tussen 11:00-13:00 u.

Let op, er is plaats voor max. 40 personen per avond dus geef je op tijd op. Indien u onverhoed toch niet kan en u had zich al opgegeven, kunt u zich ook weer telefonisch of per e-mail afmelden voor de avond. Doe dit wel tijdig alstublieft.

Rond 32 weken | Locatie: Kernstraat 2a, Leiden | Tijd: 20:00-21:15 u. | 

 

Aanmeldformulier Voorlichtingsavond De Kern

 

Voorlichtingsavond in ziekenhuizen

Alle ziekenhuizen in de regio Leiden organiseren ook nog andere voorlichtingsbijeenkomsten. Deze zijn gericht op de praktische zaken rondom bevallen in het ziekenhuis. U kunt daarbij ook een kijkje nemen op de verloskamers. 

Kijkt u voor data en aanmelding op de website van het betreffende ziekenhuis.