De Kern

 
Verloskundigenpraktijk De Kern - Leiden en Leiderdorp
 

Even voorstellen

Het vaste team van De Kern bestaat uit zes verloskundigen, een kraamverloskundige en twee assistentes. Wij werken al jaren met veel plezier samen en weten dat we altijd op elkaar terug kunnen vallen. Samen hebben we al duizenden vrouwen begeleid en baby's geboren helpen worden. We zijn een hecht team, wat zeker bijdraagt aan de kwaliteit van onze zorg.

 

Vaste verloskundigen

 
verloskundige Fennie Posthumus

Fennie Posthumus

Ik werk als verloskundige bij De Kern sinds november 2000. Ik zag eens een Oegandese vroedvrouw aan het werk, en raakte onder de indruk van haar bevlogenheid. Als verloskundige bij De Kern probeer ik, samen met mijn collega's, op eenzelfde wijze bij te dragen aan de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de zwangere en haar partner.

Naast mijn werk bij De Kern ben ik ook voorzitter van LEO, een coöperatie van 13 verloskundige prakijken uit Leiden en de omliggende regio.

 
verloskundige Esther Timmerman-van der Ploeg

Esther Timmerman-Van der Ploeg

Sinds oktober 2003 werk ik als verloskundige bij De Kern. Een bevalling geeft mij het gevoel dat ik even bij de schepping zelf aanwezig mag zijn; van partnerschap naar gezin, van ons naar wij. Deze transformatie blijft mij boeien.

Ik ben ervan overtuigd dat je bevallen niet kunt leren. Bevallen is een instinct. Het is mijn uitdaging u te helpen om op dit instinct te durven vertrouwen. Zodat uw zwangerschap, bevalling en kraambed iets worden waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken.

 

 
verloskundige Jessica Mulder-Zwanenburg

Jessica Mulder-Zwanenburg

Ik ben sinds 2003 werkzaam als verloskundige in praktijk De Kern. Kinderen krijgen is iets wat enorm levensveranderend is en ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik bij deze gebeurtenis een rol mag spelen. Het is mijn doel om u (vrouw en partner) te begeleiden in een zo natuurlijk mogelijk proces van zwangerschap, bevalling en kraambed. Zodat dit  een gebeurtenis wordt om met een goed gevoel op terug te kijken.

 
verloskundige Myrte de Geus

Myrte de Geus

In 2007 studeerde ik af aan de Verloskunde Academie Amsterdam en sinds het voorjaar van 2008 werk ik met veel plezier bij De Kern, waar ik onder meer de voorlichtingsavond 'Bevallen in Leiden' verzorg.

Eerder studeerde ik culturele antropologie aan de Universiteit Leiden en verdiepte me in vrouwengezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Ik vind het fantastisch dat ik me nu ook op een praktische manier met de zorg voor vrouwen bezig houd.

Ik reis graag en vaak combineer ik dat met mijn vak. Zo was ik in de zomer van 2011 te gast bij een project van een Zuid-Afrikaanse verloskundige en heb ik in het najaar van 2011 als verloskundige in Ethiopië gewerkt. U kunt mijn ervaringen daar lezen op mijn weblog. In juni 2012 ben ik voor Midwives4Mothers in Sierra Leone geweest.

Mijn internationale interesse maakt daarnaast dat ik bestuurslid ben van White Ribbon NL, een organisatie die zich inzet om moedersterfte terug te dringen. Tot slot draag ik als penningmeester van de wereldwijde organisatie van verloskundigen, ICM, bij aan de opleiding en positie van verloskundigen. 

Myrte is momenteel met zwangerschapsverlof. Ze zal worden vervangen door onze waarneemsters.

 
verloskundige Ylan de Waard

Ylan de Waard

Ik ben werkzaam als verloskundige bij De Kern sinds november 2011. Na de geboorte van mijn eerste kind is bij mij de interesse voor het vak van verloskundige ontstaan. Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk een goede begeleiding tijdens zwangerschap, bevalling en de kraamperiode is. De overgang naar het moeder-zijn is een prachtige maar ook grote stap.

Ik heb na de geboorte van mijn derde kind dan ook mijn beroep als jurist aan de wilgen gehangen om verloskundige te kunnen worden en (aanstaande) moeders te kunnen begeleiden in deze bijzondere periode. Van deze stap heb ik geen seconde spijt gehad!

Ik streef ernaar om mijn verloskundige zorg zoveel mogelijk op de wensen van de (aanstaande) ouders af te stemmen. Schroom dus niet om uw wensen of verwachtingen kenbaar te maken. Hopelijk tot ziens!

 
Dominique.jpg

Dominique de Leon Sanchez

Ik heb een aantal jaren in Amsterdam gewerkt en ga vanaf 1 juli 2014 een nieuwe uitdaging aan in Leiden!
Ik doe met veel plezier mijn werk. Ik voel mij altijd zeer vereerd om bij de start van nieuw leven aanwezig te zijn. Mijn doel is om als daadkrachtige en empathische verloskundige een veilige en positieve sfeer te creëren.  Hiermee hoop ik dat de toekomstige ouders vertrouwen hebben en een vrouw in haar kracht kan gaan staan. Daarbij streef ik ernaar dat het nieuwe gezin vol trots en tevredenheid kan terugkijken op de zwangerschap, bevalling en het kraambed.
Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de wensen van de mensen en de zorg hierop af te stemmen. Ik sta voor alles open dus voel u uitgenodigd om uw wensen met mij te bespreken.

Ik heb verschillende interesses, waaronder reizen. Ik ontmoet daardoor veel verschillende mensen en culturen. Zo heb ik in 2011 een reanimatietraining gegeven in Oeganda, hier heb ik kunnen leren dat je op verschillende manieren naar verloskunde kunt kijken.

 
Digna van Beelen.jpg

Kraambed, Digna van Beelen-Langerhorst

Ik ben verloskundige vanaf 2004, waarna ik ben gaan werken bij De Kern tot 2012. Na een kort uitstapje naar werken in het ziekenhuis werd ik zelf moeder van een prachtige tweeling.

Sinds april 2014 ben ik weer terug op het nest bij de Kern, ik verzorg de kraambedcontroles aan huis. Als je zwanger bent ben je vooral gericht op de zwangerschap en de bevalling. In het kraambed komt er vaak een hele nieuwe wereld op je af. De kraamverzorgster en ik zijn er om jullie te begeleiden en een goede start mee te geven!

(Tijdens uw kraambed zal u voornamelijk onze vaste kraamverloskundige Digna zien. Zij rijdt de kraamvisites van maandag, woensdag en vrijdag, tussen 9.00 en 13.00 u. Op andere dagen rijdt de dienstdoende verloskundige de kraamvisites.)

 

Assistentes

 
assistente Lisette Chrispijn

Lisette Chrispijn

Ik ben sinds 2000 werkzaam als assistente op de prachtige locatie van De Kern. Ik ondersteun de verloskundigen bij hun dagelijkse administratieve werkzaamheden en kleine medische handelingen. Als moeder van vier kinderen ben ik goed op de hoogte van wat een zwangerschap en bevalling met zich meebrengt. Ook heb ik een aantal jaren op het AZL (tegenwoordig LUMC) gewerkt als verpleegkundige.

 

 

 

 
assistente Ursela Wienk

Ursela Wienk

Ik ben sinds juli 2006 op maandag en vrijdag als assistente werkzaam bij De Kern. Ik ondersteun de verloskundigen voornamelijk bij hun dagelijkse administratieve werkzaamheden. Ook zult u mij op die dagen aan de telefoon krijgen wanneer u belt met vragen of om een afspraak te maken.

 

 
265293_10150263358738233_1924673_o.jpg

Kimberly van Hulst

Kimberly werkt sinds 2016 bij ons als assistente. Hiervoor heeft zij als verloskundige gewerkt en is dus zeer bekend met het vak.

Zij werkt op dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Waarneemsters

Als verloskundigenpraktijk zijn wij 365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar.

Het lukt door vakanties, verlof en bijscholing niet altijd om dit met het vaste team te realiseren. Daarom wordt ons team aangevuld met waarneemsters. Zij zijn betrokken verloskundigen, die zich volledig in zullen zetten om uw zwangerschap, bevalling en kraamtijd goed te begeleiden. 

 
Marloes Rongen.jpg

Waarneemster: Marloes Rongen

Ik heb de opleiding tot verloskundige in Amsterdam afgerond en vanaf juli 2014 werk ik als waarneemster bij de Kern. De praktijk en de collega's ken ik al goed, want ik heb er een lange stage in mijn laatste studiejaar gelopen.

De zwangerschap en de geboorte van een kindje is een hele speciale periode en ik vind het bijzonder om dit te kunnen begeleiden. Net als de andere verloskundigen van de Kern vind ik het belangrijk om dit op een persoonlijke en betrokken manier te doen. Het lijkt me leuk om u tegen te komen op de praktijk, bij de bevalling of in het kraambed.

 

 
IMG_4543.JPG

Waarneemster: Katarzyna Mika

Ik ben Katarzyna Mika. In juni 2015 ben ik afgestudeerd in Polen als verloskundige aan de medische hogeschool in Opole. Hierna ben ik naar Nederland verhuisd en ben ik gelijk begonnen met een Nederlandse cursus. Hierna heb ik 10 maanden bij Verloskundigenpraktijk Noordwijk-Noordwijkerhout gewerkt en zo het Nederlandse systeem leren kennen. Sinds januari 2017 ben ik waarneemster bij Verloskundigenpraktijk de Kern. De reden om mijn carrière in een ander land te beginnen is dat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in andere culturen. Het mooie aan verloskunde vind ik het zorgen voor zwangere vrouwen en dat ik onderdeel uit mag maken van zo’n belangrijke periode in hun leven. 

 
sara-255x300.jpg

Waarneemster: Sara Spruitenburg

Ik heb de opleiding tot verloskundige in Rotterdam gevolgd en ben vanaf september 2015 aan het werk bij o.a. De Kern. Hiervoor heb ik verschillende stages in deze praktijk gelopen en heb ik als assistente gewerkt waardoor ik de praktijk en de regio goed ken. 

Ik werk met veel passie en plezier en blijf het bijzonder vinden om begeleiding te kunnen bieden bij zo’n bijzonder moment in iemands leven. Wie weet tot ziens!

 

 

Student

Wij begeleiden regelmatig studenten verloskunde. Dit varieert van eerstejaars studenten die voornamelijk meekijken en alleen kleine handelingen zelf uitvoeren tot vierdejaars studenten die nagenoeg zelfstandig werken. 

Wij stellen het zeer op prijs als u een bijdrage wilt leveren aan hun opleiding door ze bij uw controles, bevalling en kraambed aanwezig te laten zijn. Er is altijd een verloskundige van De Kern die supervisie heeft.

Mocht u de verloskundige liever alleen zien, dan kunt u dat uiteraard bij ons aangeven.